top of page

Hakkımızda

1858’den günümüze, huzurun merkezi yenilenen yüzüyle…

Fransız Lape Hastanesi, 1858’den beri Psikiyatri ve Nöropsikiyatri  alanında sunduğu sağlık hizmeti tecrübesini, bireylerin ve toplumun ruh sağlığına katkıda bulunmak için kullanmıştır.

Psikiyatrik ve nöropsikiyatrik sorunların tanısı ve tedavisi için uzman kadrosu ile güncel, gerçekçi çözümler bilimsel/tıbbi temeller benimseyerek hizmet vermeye devam etmektedir.

Fransız Lape hem tarihi kimliğini korumayı, hem de büyük bir hızla gelişen teknolojik yenilikleri kendi bünyesinde barındıran bir hastanedir.

Yeşilliklerle kaplı 29.500 m² alanda,  5 ayrı serviste 150 yatak kapasitesi ile, acil, ayaktan tedavi, rehabilitasyon ve tetkik-tanı birimlerimizle hizmet vermekteyiz.

Vermiş olduğumuz sağlık hizmetlerinin yanı sıra rehabilitasyon atölyelerimiz ile hastalarımızın burada geçirdikleri vakitlerini daha huzurlu ve keyifli bir atmosfere çeviriyoruz.

Hastalarımızın tedavi süreçlerini, özgüvenlerini, sosyal hayata katılmalarını destekleyici eğitsel ve sosyal beceriler kazanmalarına yönelik bu rehabilitasyon programlarımız, yatarak tedavi olan hastalarımız için olduğu gibi, poliklinikten takip edilen hastalarımız için de düzenlenmiştir.

Çağın gerektirdiği bilim ve teknolojiyi sağlayan tam teşekküllü bir psikiyatri hastanesiyiz.

150 yılı aşkın tecrübenin vermiş olduğu, güvenirlik ve sosyal sorumluluk bütün bu süre içinde hastane çalışmalarına yön veren ana prensipler olarak belirlenmiştir. Gelişmiş tıbbi hizmetin yanı sıra aynı ölçüde gelişmiş bir sosyal sorumluluk bilinci taşımaktayız.

Türk tıp tarihine önemli katkılar sağlamış doktorları bünyesinde barındırması ile ön plana çıkmış olan, İstanbul’un tarihine tanıklık eden Fransız Lape sağlık hizmeti vermesinin yanı sıra müzik dinletileri, fotoğraf sergileri gibi kültür sanat hizmetleri de sağlamaktadır.

Fransız Lape Hastanesi olarak İstanbul’da en uzun süreli kesintisiz sağlık hizmeti veren hastanelerden biri olmanın gururunu ve sorumluluğunu taşıyoruz.

Tarihçe

Fransız Lape Hastanesi’nin köklü tarihi 1853-1856 yılları arasında yaşanan Kırım Harbi’ ne dayanmaktadır. Bu savaş devam ettiği sürece İstanbul’da bulunan rahibelerin yanı sıra Fransa’dan gelen 225 Filles de la Charité (Şefkat Rahibesi) yaralı ve hasta askerleri tedavi etmeye devam etmişlerdir.

Zor şartlar altında canları pahasına yaralı ve hasta askerlere yardım eden rahibeler seyyar hastanelerde görevlendirilmişlerdir. Kırım harbi boyunca meydana gelen salgın hastalıklar nedeni ile 33 Rahibe hayatını İstanbul ve Kırım'da kaybetmiştir. Savaş sırasında Rahibeler sadece yabancı askerlere değil aynı zamanda Osmanlı askerlerine de kendi evlatları gibi hizmet etmişlerdir.

Savaş bittikten sonra ordu tarafından Talimhane Hastanesi’ndeki iki baraka ve üç yataklı bir hastaneye yetecek miktarda tıbbi malzeme, vermiş oldukları hizmetlere karşılık olarak rahibelere bırakılmıştır. Böylelikle Fransız Lape Hastanesi’nin temellerini atan ilk faaliyetler başlamıştır.

Filles de la Charité Rahibelerinin İstanbul’daki faaliyetlerinden bahsedilen tüm metinlerde, hastane şu şekilde tanımlanmıştır “İstanbul’da bulunan Lape Hastanesi, Kırım Harbi sırasında buradan geçmiş olan Şark ordusunun dokunaklı bir hatırasıdır.”

Kurucu Başhekimlerimiz

bottom of page