top of page

Sıkça Sorulan Sorular

Hastaneye gelirken yanımda getirmem gerekenler nelerdir ?

Güvenli ve Açık Servisler

Günlük ihtiyaçlarınızı karşılayacak, en az bir eşofman takımı (İpsiz olması gerekir) iç çamaşırı, altı kaymayan bir terlik ve çorap, diş fırçası ve macunu, bayanlar için hijyenik ped, kantin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ayrılmış, kişinin kendisinin belirleyeceği bir bütçe. Elektronik cihazlar bulundurmak ilgili doktorun izni dahilinde dir.

Bağımlılık Servisi

Günlük ihtiyaçlarınızı karşılayacak, en az bir eşofman takımı (İpsiz olması gerekir) iç çamaşırı, altı kaymayan bir terlik ve çorap, diş fırçası ve macunu, bayanlar için hijyenik ped, kantin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ayrılmış, kişinin kendisinin belirleyeceği bir bütçe. Yatacağı güne göre ayarlanmış sigara ihtiyacı (Açık tütün ve açık paket sigara servise kabul edilmemektedir) Elektronik cihazlar (tablet, pc),cep telefonu ve diğer özel eşyalar servise kabul edilmemektedir.

Yanımda refakatçi kalabilir mi ?

Refakat hizmeti, hastanın tıbbi durumuna göre ilgili hekim tarafından belirlenmektedir.

Hastanede bir gün nasıl geçiyor ?

Her sabah, tedavi öncesi günaydın toplantısı yapılmaktadır. Toplantının ardından ekip eşliğinde günlük vizit gerçekleşir. Bireysel görüşmeler sonrası öğle yemeği yenir ve günün geri kalan kısmında çeşitli terapötik aktiviteler ve rehabilitasyon hizmetleriyle gerçekleştirilir.

Tedaviyi kabul etmeyen yakınımı nasıl getirebilirim ?

Kişinin tedaviye direnç gösterdiği durumlarda aileden veya kendi çevresinden güvendiği bir kişinin durumu, olabilecek en basit bir dille, kendisine açıklaması ve tedaviye ikna etmesi önemli olacaktır. Bu çabanın yanıt vermediği noktada hastanın ikamet ettiği ilçenin Kaymakamlığı ile hasta yakını iletişime geçerek, kaymakamlık tarafından görevlendirilen bir ambulans ve polis aracı eşliğinde hastanın hastaneye getirilmesi sağlanır.

Hastayı sağlık ekipleri gelip evden alabilir mi ?

İstemsiz evden alma hizmetimiz bulunmamaktadır. Tedaviye dirençsiz olan hastalarla geriatrik hastalar için hastanemizin anlaşmalı olduğu ambulans şirketi hizmet vermektedir.

Bağımlı hastalar kendi rızası olmadan tedavi edilebilir mi ?

Bağımlılık tedavisi, kişinin kendi istek ve rızasıyla gerçekleşmektedir. Zorla getirilme yada aile rızasıyla tedavi söz konusu değildir. T.C. Kanun maddeleri gereğince ‘18 yaşını aşmış her birey kendi özgür iradesiyle tedavi olma ve tedaviyi reddetme’ hakkına sahiptir.

Hastaneden çıktıktan sonra tedavim nasıl sürecek ?

Hastanedeki tedavi süreciniz bittikten sonra doktorunuzun belirleyeceği ve üzerinde uzlaşacağınız bir süre daha tedaviye devam etmek hastalığın tekrar etmesini engellemek açısından oldukça önemlidir.

Tedaviye nasıl başvurabilirim ?

0212 246 10 20 numaralı hattımızdan bize ulaşarak randevu alabilirsiniz

bottom of page